Nytt PB och ingen våg...

HEJ!

Fiskeeliten drog ut på isen igen för att få upp några fina gäddor och för att testa utrustningen lite mer. Erik var med denna gång och han hade aldrig ismetat förut. Det första problemet kommer vi på redan på vägen dit. Vi har glömt vågen. Erik blir direkt orolig för att vi ska få en 10+are och stå där utan våg. Och eftersom det var stor chans för Erik att förbättra sitt PB på gädda då hans gammla bara låg på ca 3 kilo så var han extra orolig. Om man ser tillbaka på andra gånger vi inte har haft våg med oss så har vi fångat stor fisk just när vi glömt den.

Det börjar bra. Jag drar upp en på ca 2 kilo ganska snabbt. Kameran orkade vi inte hämta då vi såg att det var en liten fisk ganska snabbt så det blev inga bilder på den.

Det var en skön dag. Det ända problemet var att det var lite kallt. Ingen av oss frös men man fick hela tiden gå runt och kolla hålen.
Efter en stund så hör vi att det plingar i ett spö nära vassen. Det var eriks tur denna gång och det var en skaplig fisk. Lite problem med att landa den bara då vi har rätt så små hål. Men det gick bra och Erik landade en 98 cm lång gädda. Garanterat nytt pb men som sagt så hade vi ingen våg.


Efter Eriks fisk så tar det en stund innan nästa hugg. Men efter en stund så plingar det igen. Det är samma spö men nu är det dimman som ska ta den. Det visar sig vara en skaplig fisk här också. Dock inte lika stor som Eriks fisk. Vi krokade av den och släppte tillbaka den så snabbt vi kunde då det var rätt kallt.
Efter Dimmans fisk så blev det inga fler. De sista 2 timmarna blev rätt sega men det blev trots allt en lyckad dag.
Vi är nu officiellt fast i isfiske-träsket och vi gillar det! Nu kan vi ju också fiska året om och vi slipper vänta tills isen släpper för att fiska gädda.


-JONAS-

Isfiske!

Tjena!

Förra veckan hängde jag och dimman med Daniel för att ismeta efter gädda. Det var första gången jag och Dimman ismetade så vi fick låna utrustning av Daniel och han visade oss hur man riggade allt osv. Det började bra med kontakt med fisk hela tiden men mot slutet av dagen så blev det segare.
Det slutade i alla fall med två gäddor varav den största vägde 5,4 kg och en abborre (!) på 900 gram och en massa bom, Riktigt kul var det!


(Klicka på bilderna för att se dom i större format)


Efter den turen så har vi införskaffat oss egna ismetegrejer så vi kommer förhoppningsvis få fler och större gäddor på isen i vinter.

Kameran hängde såklart med!

Glöm inte att kolla i HD
http://www.youtube.com/watch?v=t1qTprv5f4Y
-Jonas-

RSS 2.0