Inte långt kvar nu...

Nu börjar nedräkningen till vår Norrlands-roadtrip. I 10 dagar ska jag (Jonas), Erik och "Dimman" åka mot de norra delarna av sverige. Vart vi hamnar är inte helt säkert än, men lite planering har vi i alla fall. Våran första destination blir vid kultsjögården och ransarån. Där kommer vi stanna några dagar och pröva fisket runt omkring. Sedan ska vi till Kiruna och fiska storharr. Men sen vet man aldrig vart man hamnar. Vi kommer säkert att stanna till vid fina fiskeplatser på vägen när man blir fiskesugen. Vi ska försöka filma så mycket det går och sedan lägga upp filmen här.
Avfärden blir på lördagen den 3 Juli. Så det är lite mer än en vecka kvar. Under tiden vi väntar in resan så ska vi försöka värma upp med lite flugfiske efter abborre och asp. Om det blir något resultat får ni veta nästa vecka nån gång.

Här är några bilder från förra årets resa:(Klicka för att se i större format)

Vårfisket

Tjena! Nu har det varit dålig update igen, men det ändrar vi snabbt på, här kommer den.

Jo precis som rubriken så är nu vårfisket över till en viss del iallafall. Vi har fiskat en hel del nu under våren och det började väldigt trögt, vi fick ingen gädda alls i mars och april vilket tog musten ur oss rejält. Men efter att isen hade släppt helt och båten gick i sjön så började det att släppa. I början av Maj så drog Jonas upp första gäddan för i år.
Den visade sig väga 5 kg.

 

Efter att denna gädda togs så började det släppa på allvar. Vi har dragit många runt 5 kg och nån lite större tappad precis vid båten. Sen så har vi dragit ett 50-tal runt 3-4 kg bara i vår lilla vik. Så det har varit ett väldigt bra och roligt vårfiske för oss.

 

Här kommer några av gäddorna som togs under vårfisket

(klicka på bilderna för större format)För en vecka sen så drog jag och jimmy till dalälven och fiskade och då drog jimmy denna på 7 kg.


Största i år!

 

/ Erik Thörn

 


RSS 2.0