Min revansch

Nu i sommras så hade vi vår fiskeroadtrip som inte slutade riktigt som vi ville. Bilen gick sönder på väg upp mot Kiruna och vi fick bosätta oss i Storuman i några dagar för att sedan ta bussen hem. Men vi hann fiska på en del heta ställen. Under denna resa så tappade jag en väldigt stor fisk, och alla vet nog hur det känns att tappa en sån stor fisk som kan vara en livs fisk och som kan rädda hela resan bara på en kväll.


Vi hade fiskat hela förmiddagen på detta ställe och bara fått massa smått Men vi visste att det fanns potential i ån/sjön, för dimman fick en öring på 1,7 kg kvällen innan och det var på en spinnare. Så stor fisk visste vi att det fanns iallafall.

På kvällen så hade jonas och dimman gett upp flugfisket och skulle återgå till spinnfisket som jag verkligen hatar när man är uppe i dessa fjällområden. Fiskarna måste bara tas på fluga thats it! klockan började närma sig 23:00 så jag övergick från en liten slända till att fiska med streamer. Det var verkligen storm där ute så jag fick kasta åt andra hållet för att kunna få ut flugan rakt, plus att inte kroka mig själv.
När jag väl fick ut flugan så kände jag ingenting, men man kände verkligen hur fisken var där ute, hade det verkligen på känn. Andra kastet fick jag ut hyffsat långt och började sakta dra in. 5 m från strandkanten så drar det till i spöt och en sån spöböj tror jag aldrig att jag har varit med om, sen blev det stora vibrationer där efter. Nästan direkt så sprack taffsen. En sån stor besvikelse var ett tag sen jag hade kan jag säga. Men samtidigt så var jag så upphetsad så att jag inte kunde prata riktigt.

Hur det slutade sen under kvällen kan ni se i klippet här nedan. Enjoy!
/ Erik Törn


Glöm inte att kolla i HD
http://www.youtube.com/watch?v=8seTyjdW-wQ


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0