Sökandet

Sitter här nu igen och försöker hitta heta spots med hjälp av Eniro. Vi har några riktigt heta ställen som måste provas innan isen går bort.

Igår körde vi ett pass igen utan något större resultat. Blev 2 st palltare största på knappa 4 kg. Sökandet efter 10 kgs grisen fortsätter, och snart så tycker man att den så småningom borde komma upp med tanke på allt slit vi har gått igenom denna vinter.

Jag Dimman och Danne diskuterade för några veckor sen om hur många pass vi egentligen har genomfört denna vinter. Vi kom fram till att vi iallafall har kommit över 30 pass denna vinter, så en hel del tidiga mornar och ett antal borrade hål har det blivit och snart så hoppas jag att allt detta slit kommer vara värt de i slutändan.

Här kommer lite bilder från senaste ispasset.

Längtan

Om ca 3 månader så kan man äntligen börja att fiska efter lite Asp. Denna karpfisk som absolut är den fighting villigaste rovfisken enligt mig. Inte långt kvar nu!


Tips och trix

Nu när det är så förbannat kallt ute och man sitter här sittandes i soffan framför tvn så vill man verkligen höra bjällrorna tjuta i öronen. Man vill bara sitta där ute på isen i en brassestol i solkenet och vänta på att ett fäll ska komma.

Men nu istället så får man se över sina tafsar och kanske hitta på någon ny taktik, prova något nytt som kanske får storgäddorna att hugga. Igår var en sån dag och jag tror verkligen på denna taktik som vi har fått tips om. Detta ska vi prova nästa pass, ska bli riktigt kul att prova på så fort kylan minskar.

När jag tittar ut genom fönstret så ser jag ett strålande solsken, noll moln på himlen och verkligen ingen vind alls men.... Temperaturen står på -14 grader vilket inte är okeej. Istället så får man titta på Gädda the movie för tredje gången och få fiskesuget att öka ytterliggare.

/Erik


Gäddan som räddade dagen

Efter många kalla dagar så kom vi äntligen ut på isen igen. Temp mätaren stog på -11 grader så det fick bli dubbla långkallingar och en tjock fleecetröja och sen fick man bara hoppas på att man var lite varm iallafall. När vi väll var framme vid sjön så var jag allt annat än kall. Svetten rann, och var helt dyngsur på ryggen, jaja bättre det än att frysa iallafall tänkte jag och började borra vidare.

Dagen började grymt trögt!, efter mer än en timme så kom första fället, Daniel som var första man kunde konstatera att det vara en liten palltare. Senare var det min tur och det tog också lång tid innan det plötsligt fällde. När jag kom springades fram till rullen så bara matade den ut lina, ett mothugg kom bestämt från min sida. Men kände besviket det inte var nån jätte, men lite tyngd var det iallafall så trodde på en 4 kgs kanske. Jag hade fel på det dubbla, 8,2 kg vägde madamen och när den väll kom mot hålet så gjorde den 3-4 riktiga monster rusningar! Var nästan nära att tappa spöt i en av rusningarna. Man märker verkligen att gäddor som har levt bland strömmande vatten är grymt starka och har mer uthållighet. Riktigt kul fight var det!

Mer blev det inte denna dag utan dagen resulterade i 5 fäll och 2 gäddor upp en topp på 8,2 kg!

Vi har haft 3 pass på detta ställe och det har verkligen visat potential till att det ska finnas några gäddor över 10 kg iallfall. Riktigt roligt!

Ps. För er som undra så frös jag inte ett dugg idag.

/Erik


Samma gädda 3 gånger om!

Goddag i stugorna! Här kommer en härlig historia som visar att Catch and Release verkligen fungerar

På ett av mina första ismete pass var det Jag och Daniel som var ut på ett pass och fick vi en gädda som vägde 7.2kg, 13 dagar senare när Jag och Jonas var iväg fick vi en gädda på 8kg.
För fyra dagar sedan var Jag, Erik och Daniel ut och en gädda på 7.7kg kom upp.
Och detta är alltså samma gädda!

Första gången den fångades så var vi dessutom tvungna att kapa tafsen och låta den simma tillbaks med en stor owner-krok i svalget, men detta verkar inte ha gjort någon större påverkan på fisken då den hade ätit upp sig hela 8hg nästa gång den fångades.
Kan även tillägga att gäddan är i princip fångad i samma hål varje gång.

Skitfiske på er! / Dimman


En topp på 7,7 kg!

Tjenamors!

Idag trottsade Jag, Dimman och Daniel vinden och beslöt oss för att köra ett ismetepass.

Som sagt så blåste det mycket till en början, tror att det var runt 7-8 ms. Vi kom ut senare än vad vi hade tänkt men så fort vi kom ut på isen så började vi rigga spöna så snabbt som möjligt. När vi precis hade riggat klart det 6e spöt så kom det ett fäll precis brevid oss, Vem ska ta den? Jo Danne och jag hade precis en diskussion om vem som skulle ta första fället, och då sa daniel det kloka, "Den som kommer först till spöt för fighta fisken". Eftersom Daniel har så grymt snabba reflexer och rappa ben så kom han självklart först till spöt, vi hade inte en suck. Ett rejält mothugg och fisken satt där. Jag såg på mothugget att det var en fin på g.

Efter några rusningar så kom gäddan upp ur hålet och det visade sig att den vägde 7,7 kg! En sånn bra start har vi aldrig haft tror jag. Det började alltså bra och vi var grymt taggade nu. När jag skulle rigga sista spöt så la jag ner mörten i hålet och skulle precis sätta linan i vippan, och då plötsligt känner jag att nån naffsar på mörten. Han dock inte göra något mothugg och gäddan gick segrande ur striden med en fin mört i munnen, men rätt coolt ändå! Vår tagghet minskade eftersom. För nu var det segt, grymt segt! Några ynka fäll och bara små paltare(gäddor) kom upp ur hålen.

Någon timme hade gått och helt plöstligt så minskade vinden och vi fick stålande sol. Jag klagade inte ett dugg utan bara njöt, blev faktiskt lite brun tror jag tom. Senare mot skymningen så fick vi den näst största på ca 4 kg. Något mer stort blev det inte denna idag.

För ca en månad sen så fick Dimman en gädda på samma ställe som vägde strax under 8 kg enligt vågen. Så när jag kom hem så kollade jag igenom bilderna och kunde konstatera med 100 % säkerhet att det var samma gädda som danne fick idag! Nu är det alltså andra gången som vi får upp en gädda som vi har fått tidigare, grymt häftigt!

Jag sammanfattar dagen med en topp på 7,7 kg och tillslut strålande sol som man vill att det ska vara varje gång man är på ett pass. Väldigt gott sällskap måste jag tilllägga också.

/ErikKlicka på bilderna för större format

Detta är alltså samma fisk. Vilket ni bla ser på fläcken på sidan vid handen.


SGM

Vi i FiskeEliten har aldrig någonsin varit med i nån fisketävling. Dimman tipsade mig om en sida där man kunde anmäla sig Gratis till Svenska Gäddmeteserien. Vi slog till lite sådär halvdant och anmälde oss tilll tävlingen.

Nu efter 2 veckor så ligger vi tydligen först på båda resultatlistorna. Jag tycker det är skitkul, men det lär inte vara så länge till eftersom att det nu är 27 anmälda lag och att det faktiskt bara gått 2 veckor sen tävlingen började. Men man får ju ta vara på tillfället så länge det varar. Jag leder faktiskt dessutom den individuella tävlingen med 37 poäng. Inte varje dag man leder en tävling, så det är skitkul! Nu ska vi fortsätta att ligga i med fisket och hoppas att en 10+ hugger på just vårat tackel.


Mer om tävlingen finns på länken nedan.

Svenska Gäddmeteserien


/ErikFiskeEliten på Facebook!

Tjenamors! Vi finns nu också tillgängliga på facebook. Där kan ni ta del av våra filmer och massa annat skoj. Klicka på länken nedan och tryck sen på gilla knappen.


FiskeEliten goes Facebook


RSS 2.0