Vi ska till norrland!


Året var 2008 och vi hade bokat en resa till norrland där vi skulle fiska med våra kompisar och ha allmänt kul.

Då kom vi på iden att göra en låt om resan. Just för tillfälligt så har den kommit upp i 15869 visningar på youtube, haha helt sjukt!


Jonas har producerat låten. Njut mina herrar och damer!


Sportfiskebodens Gäddmästerskap

Klockan 05:00 ringde klockan och pigg som en tupp kastade vi oss upp i sängen för att börja packa och göra en rejäl matsäck. För idag skulle vi delta i Sportfiskebodens Gäddmästerskap 2011 i Västerås.
(som arrangeras av Team Adrenalin).

Efter en del stress och en aning krångel så kom vi tillslut fram till Västerås där starten skulle gå. Eftersom vi inte har deltagit i någon tävling förut så kände vi lite nervositet och lite pirr i magen vilket det borde göra en sådan dag.
Väl på plats så började vi att packa upp alla "heta" beten som vi trodde för dagen och en aning snack med konkurrenterna intill.

Det började inte så bra för våra kamrater i Team Rivjärn..Lite information.

Klockan var nu 07:58 och nu var alla Team ute vid startlinjen och inväntade den viftade flaggan (som för övrigt var ett sittunderlag). Måste säga att det är rätt maffigt att se alla båtar starta på ett och samma ställe åkandes ut över sjön för att försöka lura dom förhoppningsvis stora madammerna.


Ni kanske förstår varför dom kallades Team Rivjärn...

Eftersom vi visste att det skulle blåsa upp rejält under dagen så satsade vi på ställen där det var hyffsat med lä, både för att det är lättare att fiska, och att betesfisken åker in där och tar skydd. Samtidigt så kan det vara en aning varmare vid dessa ställen vilket kan göra att gäddorna är mer på hugget.

Väl framme på stället så började vi att nöta överallt, och till en början så fick vi mycket smått. Det tog ett tag innan första godkända gäddan hugg, Men tillslut kom den upp och detta var vår minsta godkända gädda under dagen.
69 cm kom den upp till och tog på en Ailen el i färgen firetiger. Nu var det en liten tyngd borta från våra axlar iallafall, första godkända upp och det var nu det började att flyta på.

Fick en hel del smått fortfarande men tillslut så hände det nått. Vi kom fram till ett näckrosbälte och började alla att köra med dom effektiva Big Bandit, trodde vi. Men Totte hade smygbyt till en Buster Jerk i färgen skitmörten. Det tog inte många kast innan det tog stopp. - Japp där satt den hojtade Totte och den visade hyffsade knyckningar i spöt. - Det är en godkänd, fram med håven! Fan vad härligt tänkte jag och hade håven klar och redo.

När vi fick syn på gäddan så blev vi en aning chockade och börja darra på rösten lite smått, den var lång!
I detta läge så blev jag inte direkt mindre nervös. Men efter en rättså kort fight så håvades tillslut gäddan och allt gick bra.

108 cm vikt: 7,6 kg


En rejält bunt borta från axlarna i detta läge, och vi började att inse att vi kan ha nått med täten att göra. Efter foto och mätning så fick den gå tillbaka. Gäddans längd kom upp till hela 108 cm och vägde 7,6 kg och den visade sig vara svårslagen. Nu var det bara att köra järnet dom sista timmarna.

Totte hade prickat in en hyffsad form just denna dag, för att han tog tre av våra fyra godkända gäddor medans jag stog tomhänt och jonas fick en tillslut på 88 cm.

91 cm

88 cm

Nu hade vi fyra st hyffsat stora gäddor, men vi behövde den där femte gäddan för att slås om toppen. Vi slet som djur dom där sista timmarna utan resultat. Det blev alltså fyra st godkända gäddor för vår del vilket resulterade i 356 cm.

I lag tävlingen tog det oss till en fjärde plats. Men i den individuella tävlingen så vann totte på sin 108 cm långa gädda. Mycket mycket roligt att det gick nästan hela vägen idag. Men vi kammade iallafall hem storkovan på 17000 kr!

En grymt jävla härlig dag har det varit och mitt ansikte är som färgen på en gris just nu, men vafan gör det?

Topp 3 lagtävling

1. Team Sofab: 398 cm
2. Team Sportfiskeboden: 376 cm
3. Team Aros Pike: 357

Topp 3 individuellt

1. Christoffer Essen Larsson/ Team FiskeEliten: 108 cm
2. Henrik Arbhage/ Team Rivjärn: 98 cm
3. Rickard Johansson/ Team Pärlan: 95 cm


Vi skulle vilja gratulera det vinnande laget Team Sofab som vann lagtävlingen på 398 cm. Stort Grattis! Självklart också till de resterande vinnarna.

Samtidigt vill jag tacka Team adrenalin och Sportfiskeboden i Västerås som gjorde detta möjligt. Mycket bra jobbat säger vi och sätter en punkt här för idag.


/Erik

Gös på pig!

Drog iväg på ett pass igår med Totte, som ska vara med oss på tävlingen i Västerås nu till helgen. Vi provade lite heta ställen som förmodligen ska provas på tävlingen.

Köpte igår en ny pig i en lite skrikigare färg som jag tror mycket på, och denna kväll visade det sig att det var dom gula betena som leverera. Både Jonas och jag fick fisk på gula beten medans totte inte fick nått alls. Tog tillslut 3 st små paltare på den nya pigen och en väldigt fin bonusgös på det, så det är inte bara gäddorna som gillar pigen!

Det blev många bommar och ingen finare gädda denna gång, men ett väldigt roligt fiske hade vi iallafall.4-play soft!


Tjenamors!
Igår åkte min bror Jonas och köpte en Savegear soft 4-play som vi länge velat köpa och prova på. Det blev en orange gold färg som vi tror passar väldigt bra i mälaren där vi brukar fiska mycket. Så igår drog jag och Jonas ut på ett pass som visade sig vara rätt så lyckat. Självklart satte vi på soft 4-playen direkt och det dröjde inte länge innan första fisken var krokad. "Det är nog en 3 plusare" sa jonas direkt efter hugget, men när den väl kom mot båten så var den betydligt större! Denna dag hade vi såklart ingen våg, men måttband hade vi och längden på gäddan var 96 cm. Vi uppskattar vikten till 6,5 - 7 kg. En första fisk på 96 cm efter 5 min.


Ja dagen började hyffsat bra kan man säga. Inte långt därefter så fick vi två gäddor till som vägde runt 2-3 kilo. Resten av dagen nötade vi på varenda vassrugg som såg het ut. Vi hade ingen direkt kontakt på ett bra tag men fisken visade sig mycket och småfisk fanns i området. Vi kunde också konstatera att leken är i fullgång fortfarande.

En drastisk vändning med båten, till samma området där vi tog den första gäddan skulle vara det rätta beslutet. Efter att Jonas inte känt något mer på 4-playen så såg jag chansen att prova på betet. På andra kastet sög verkligen gäddan in betet i mun. Som tidigare så var detta inte någon liten fisk det heller. Drog tungt åt sidan vilket tyder på en stor fisk! Fet var den garanterat och väldigt fin tecknad, längden på gäddan kom upp till 94 cm. Dagen kunde inte slutat bättre!Soft 4-play levererade stort denna dag, en på 96, 94 och 72 cm och det är redan dags att köpa nya.

Soft 4-play orange gold


Här är en liten fim från fiskedagen också:
Kolla i 720p för bästa kvaliteVad tror ni dom vägde?


Nytt i FiskeEliten

En medlem i teamet har tyvärr lämnat oss. Andreas "Dimman" Dimberg svek oss och drog till ett annat team, Nej skämt och sido. Dimman har iallfall gått över till Team Adrenalin som bla vann King of mälaren 2010. Dom fiskar väldigt mycket och satsar rejält på fisket och deltar på många olika tävlingar runt om i landet. Precis så Dimman vill ha det, så det kommer nog passa han perfekt. Lycka till säger vi från FiskeEliten!Jag har sagt detta förr, men mer film ska komma upp så håll er uppdaterade. En ny kamera kommer inföskaffas också, mer info om det kommer senare.

höres!


RSS 2.0