4-play soft!


Tjenamors!
Igår åkte min bror Jonas och köpte en Savegear soft 4-play som vi länge velat köpa och prova på. Det blev en orange gold färg som vi tror passar väldigt bra i mälaren där vi brukar fiska mycket. Så igår drog jag och Jonas ut på ett pass som visade sig vara rätt så lyckat. Självklart satte vi på soft 4-playen direkt och det dröjde inte länge innan första fisken var krokad. "Det är nog en 3 plusare" sa jonas direkt efter hugget, men när den väl kom mot båten så var den betydligt större! Denna dag hade vi såklart ingen våg, men måttband hade vi och längden på gäddan var 96 cm. Vi uppskattar vikten till 6,5 - 7 kg. En första fisk på 96 cm efter 5 min.


Ja dagen började hyffsat bra kan man säga. Inte långt därefter så fick vi två gäddor till som vägde runt 2-3 kilo. Resten av dagen nötade vi på varenda vassrugg som såg het ut. Vi hade ingen direkt kontakt på ett bra tag men fisken visade sig mycket och småfisk fanns i området. Vi kunde också konstatera att leken är i fullgång fortfarande.

En drastisk vändning med båten, till samma området där vi tog den första gäddan skulle vara det rätta beslutet. Efter att Jonas inte känt något mer på 4-playen så såg jag chansen att prova på betet. På andra kastet sög verkligen gäddan in betet i mun. Som tidigare så var detta inte någon liten fisk det heller. Drog tungt åt sidan vilket tyder på en stor fisk! Fet var den garanterat och väldigt fin tecknad, längden på gäddan kom upp till 94 cm. Dagen kunde inte slutat bättre!Soft 4-play levererade stort denna dag, en på 96, 94 och 72 cm och det är redan dags att köpa nya.

Soft 4-play orange gold


Här är en liten fim från fiskedagen också:
Kolla i 720p för bästa kvaliteVad tror ni dom vägde?


Kommentarer
Postat av: Danne

Garvade högt när Erik släppte tillbaka sin första :D bra fiskat :)

2011-05-18 @ 14:15:13
Postat av: Albin

Gött fiske! Vad har ni för håv?

2011-05-19 @ 00:00:56
URL: http://fiskebroderisoder.blogotype.se/
Postat av: Jonas

Håven heter "Rozemeijer". Det är riktigt skönt att ha med sig en stor håv då man kan undvika missade fiskar på grund av att fisken hoppar till vid gälgrepp till exempel :)

2011-05-21 @ 14:19:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0